Airconditioning 

De laatste jaren zijn de zomers warmer en langer. Hierdoor merken wij dat de vraag naar airconditioning steeds groter wordt. Dit komt mede door het gebruik van de airco in de auto, op kantoor en tijdens het winkelen. Zodra u thuis bent of thuis aan het werk bent, is het comfort van koeling weer verdwenen. Uw lichaam transpireert, de ruimte voelt klam aan en waarschijnlijk slaapt u ook slechter als het buiten, maar ook binnen extreem warm is. Airconditioning zorgt ervoor dat u naast comfort u ook fitter en energieker voelt tijdens de warme dagen.

Uw binnenklimaat wordt met airconditioning een stuk aangenamer, want naast verkoelen kan het systeem ook helpen om uw binnenruimte te ventileren, te reinigen en te ontvochtigen. Daarnaast is het ook mogelijk om de airco te combineren met een warmtepomp waardoor u naast alle comfort ook profiteert van lagere energielasten.

Er zijn vele soorten airco-systemen, maar wij kijken altijd naar een systeem die het beste aansluit op uw woonsituatie. Het is maatwerk en daarom is het belangrijk om een systeem te kiezen die bij u past.

Mobiele airco’s:

Op internet worden op diverse websites mobiele airco’s aangeboden. Deze is makkelijk besteld, maar het resultaat is in de meeste gevallen teleurstellend. Het koelt nagenoeg niet, het maakt veel lawaai en staat ook in de weg. De warmte wordt is een grote afvoerslang door een open raam naar buiten geblazen. Zowel de warmteafgifte van de afvoerslang als het open raam zorgt ervoor dat de ruimte nauwelijks koelt.

Split-units:

Als u uw binnenklimaat echt goed wilt regelen raden wij u een split-unit airco aan. De split-unit is duurzaam, geluidsarm, energiezuinig en koelt uitstekend. De afvoer van warmte vindt plaats in het buitengedeelte. Dit zorgt ervoor dat uw lucht fris, schoon blijft en daarnaast een aangename temperatuur krijgt. U kunt kiezen voor een single- of multisplit-systeem. Met een multisplit-systeem is het mogelijk om met één buitenunit meerdere ruimtes te koelen.

Warmtepompen:

Met een warmtepomp is het ook mogelijk om uw woning of kantoor te koelen. Het koude medium dat door de bron circuleert zorgt ervoor dat uw woning op een energiezuinige en efficiënte manier koelt. Het resultaat van een warmtepomp is het gehele jaar een aangenaam binnenklimaat.

Heeft u ook interesse in een airco-systeem? Neem contact met ons op en laat u adviseren door een van onze adviseurs

Met HTH Totaal Techniek haalt u de warmte uit de woning of kantoor.